BMD Pets & Daniëlle

Instagram reports: Please check the username

Over mijn ratten: Timon en Pumbaa

BMD Pets is natuurlijk niets zonder huisdieren. Vandaar dat ik deze pagina dan ook niet kan beginnen zonder mijn twee tamme ratten: Timon en Pumbaa. Het zijn twee broertjes die ik februari 2017 heb geadopteerd.

Waarom ratten?

Als ik aan mensen vertel dat we ratten hebben vragen ze zich vaak maar één ding af, WAAROM?! Als ze alleen al aan die staart denken lopen de rillingen over hun rug. Maar ratten zijn helemaal niet eng, ze zijn juist hartstikke lief. Doordat ze groepsdieren zijn kun (correctie: moet) je er meerdere houden, alleen al zien hoe ratten samen spelen is een reden om ze te nemen. Daarnaast zijn ze ook hartstikke sociaal en lief naar mensen toe, hierom zijn ze vaak gezelligere knuffeldieren dan andere knaagdieren.

Over BMD Pets

“Oké leuk, maar waarom dan geen BMD ratten als website? Want eh… BMD Pets lijkt toch te zeggen dat het over meer dan alleen ratten gaat, toch? ” Zeker! BMD Pets is dé website over (klein)knaagdieren zorg en andere leuke dieren weetjes. Ik heb besloten met BMD Pets te beginnen omdat er in Nederland maar weinig bekend is over de zorg voor ratten, hamsters en andere kleine knaagdieren. De informatie die in dierenwinkels wordt gegeven is vaak verouderd. Hierdoor zitten er veel beestjes in Nederland in té kleine kooien, met verkeerd voer of onder de verkeerde omstandigheden. Met deze website wil ik mensen informeren, als ik daarmee het leven van in iedergeval één dier beter maak heb ik mijn doel bereikt.

Wie ben ik dan?

Mijn naam is Daniëlle, en ik ben zelf dus een knaagdieren fan! Ik heb zelf ervaring met ratten en hamsters, maar heb sowieso een groot plekje in mijn hart voor dieren. Naast mijn liefde voor dieren woon ik in Amsterdam, schrijf ik stukjes als beroep en reis ik graag de wereld rond. Meer weten over mij? Je kunt mij volgen via mijn lifestyle blog of mijn persoonlijke Instagram.

Dit vind je misschien ook leuk:

 • Lees meer
  March 27, 2017
  Welk wiel is geschikt voor mijn hamster?
 • Lees meer
  March 28, 2017
  Welkom Timon en Pumbaa
 • Hamsterkooi pasen
  Lees meer
  March 29, 2017
  Hamsterkooi paasthema